שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
26 בנובמבר 2014
22:07


 



    
עוגת גבינה פירורים
פאי לימון צרפתי
עוגה טבעונית של בננות ופירות מיובשים
עוגת שקדים בחושה
שף נולד
עוגות ועוגיות
 
 

רולדת שמרים - מתכון בסיסי

 
מאת: הנס ברטלה    

רולדת שמרים - מתכון בסיסי עשיר, לא כבד מדי, מתוק במידה (כדי להשאיר מקום למלית המתוקה), ואפילו די נוח לעבודה. והכי חשוב - טעים פחד! תגידו יפה תודה להנס ברטלה על המתכון המנצח. הכמות תספיק ל-4 רולדות. מלאו אותן במליות שונות, ועצבו כרצונכם: שושנים, שבלולים, קראנץ או בבקה.
 
 
חומרים ל-4 רולדות בתבניות אינגליש קייק:
לראש עיסה:
1 קובייה (50 גרם) שמרים טריים
1/2 כוס (120 מ"ל) חלב פושר
לבצק:
1 ק"ג קמח
3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  4 ביצים בטמפ' החדר
3/4 כוס (180 מ"ל) חלב פושר
1 כף מלח
200 גרם חמאה רכה מאוד
4-3 כוסות מלית (ראו למטה)
1 חלמון מעורבב עם 1 כף חלב, לזיגוג
 
 

+ מכינים את ראש העיסה: מערבבים בקערה שמרים עם חלב, עד שהשמרים נמסים. מניחים 
ל-10 דקות, עד שמופיעות בועות.
+ מכינים את הבצק: שמים קמח במיקסר עם וו לישה, ויוצרים שתי גומות. באחת שמים את ראש העיסה. בשנייה - סוכר, ביצים וחלב. מעבדים במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. מוסיפים מלח וחמאה בהדרגה, ומעבדים כ-5 דקות, עד לקבלת בצק חלק, מבריק ודביק.
+ מעבירים את הבצק לקערה גדולה, מכסים בניילון נצמד, ומניחים לתפוח כשעה עד להכפלת הנפח (או מעבירים לתפיחה במקרר למשך הלילה).
+ מעצבים ומתפיחים: מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות. מחלקים ל-4 חלקים, ומרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ ובגודל 45X40 ס"מ פחות או יותר. מורחים במלית הרצויה, ומגלגלים לרולדה הדוקה. מתפיחים בתבנית אינגליש קייק מקומחת כ-40 דקות, עד להכפלת הנפח.
+ אופים: מחממים תנור ל-180מעלות.
+ מברישים את הבצק בחלמון וחלב. אופים כ-25 דקות, עד שהעוגות שחומות וריחניות. מצננים מעט, מחלצים מהתבניות ומגישים חמים.

מליות לעוגות שמרים:
הכמויות מתאימות לעוגה אחת, כדי שתוכלו להכין לכל עוגה מילוי שונה.
מלית שוקולד עשירה: ממיסים 150 גרם שוקולד מריר קצוץ עם 70 גרם חמאה. מניחים להתקרר, עד שהתערובת מגיעה למרקם נוח למריחה.
מלית קקאו: מערבבים 1/2 כוס סוכר עם 2 כפות קקאו ו-1/2 כפית קינמון. מחממים 50 גרם חמאה, עד שהיא רכה מאד אך לא נמסה. מורחים את מלבן הבצק בחמאה, מפזרים את תערובת הסוכר והקינמון מעל.
מלית נוטלה: מורחים 3/4 כוס ממרח נוטלה על מלבן הבצק.
מלית שוקולד-בננה-אגוזים: מורחים 3/4 כוס ממרח שוקולד על מלבן הבצק. פורסים בננה לפרסות דקות, ומפזרים על שכבת השוקולד. מפזרים מלמעלה 1/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס.
מלית חלבה-שוקולד: מורחים את הבצק ב-3/4 כוס ממרח חלבה. מפזרים 50 גרם שוקולד מריר מגורר מלמעלה.
מלית שוקולד נוגט: מורחים את הבצק ב-3/4 כוס ממרח שוקולד שאוהבים, ומפזרים 2-3 כפות אבקת נוגט (או מרוחים מעל ממרח נוגט בשכבה דקה).

 
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית