שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
24 באוקטובר 2017
4:48


 



    
קדרת בשר בבירה ושורשים
סלסילות פילו ממולאות בסלט אגוזים עם פטריות, כרישה וחזה אווז בסגנון סיני
טריקולד
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

רות אוליבר

שף קונדיטור


מקום עבודה נוכחי
כותבת בעיתון "על השולחן", מלמדת בבית הספר "עושים בישול", בעלת קייטרינג "אוליבר".  

התחלה
בתור ילדה שאוהבת בטירוף מתוקים וסברינות במיוחד (עד היום), והייתה קונדיטוריה "צהלון" מתחת לבית ביפו, הריחות המשכרים גרמו לי לשרוץ כל היום בקונדיטוריה, להסתכל ולהתאהב! היכולות של אלי הקונדיטור ליצור עוגות יפות וטעימות כאחד סובבו לי את הראש כל פעם מחדש, עד שהגיעה הצעה מאלי, שבמקום לעמוד ולהסתכל אני אעזור ואף ארוויח, שלא לדבר על לטעום.

תחנות מפתח
לימודים בתיכון ויצ"ו צורפת, עבודה בקונדטוריה של אלי, לימודי הוראה, עבודה במרכז מזון בצה"ל, עסק פרטי (פטיסרי), כתיבה במערכת על השולחן, השתלמויות בצרפת, הוראת בישול ואפיה. ספרים אחרונים: "ספר העוף הגדול", "עוד שוקולד", "עוגות גבינה".

אוהבת בעבודה
אני אוהבת כל מה שקשור במטבח ובהתרחשויות שבו: ביצירתיות, בוירטואוזיות, להיות באינטראקציה עם כל המטבח. ללמד בישול או אפיה, היכולת להפוך חומרי גלם איכותיים למנות וטעימות, תכנון והרכבה של תפריטים, מתכונים ומנות מיוחדות. אוהבת במיוחד את הטאצ' הסופי בסיום והרכבה של מנות וקינוחים.

סגנון בישול
הבישול שלי מושפע מכל החושים שלי כולל החוש השישי. בגלל החשיפה לכל כך הרבה טכניקות וסגנונות, חומרי גלם מהסביבה הקרובה והרחוקה, אין ביכולתי להגדיר סגנון באופן מדויק. אוכל לומר שהסגנון שלי הוא אקלקטי (תערובת של סגנונות - מכל מקום לוקחת את הכי טוב) ואשתמש בכל אמצעי או טכניקה כדי להגיע למטרה.

שפים נערצים
ישנם הרבה שפים מוערכים על ידי על היכולות המופלאות שלהם ליצור ולהגיע לעילויי בתחומם, כמו פייר הרמה בקונדיטוריה על הפרפקציוניזם, כמו תומס קלר על הדייקנות ועוד רבים. בארץ: שלום קדוש האיש והאגדה, אוהבת מאוד (גם לעבוד ביחד) ומעריכה מאוד את אורן גירון על היכולות המדהימות בכל מה שעושה ונוגע.

חומר הגלם אהוב
אוהבת מגוון חומרי גלם אבל אם צריך להצביע על אחד, שמנת מתוקה - היא התבלין, היא התוספת, היא העיקר, היא מסמיכה, היא מאווררת, היא צובעת כל מתכון בצבע הנכון. אפשר לעשות איתה הכל (לרוץ איתה לרקוד איתה לשיר איתה (-: ) - מתוק, מלוח, להשתמש בה כמו שהיא, לבשל אותה, בקיצור - שמנת מתוקה!

מנות אהובות
מתגעגעת מאוד לאוכל שממה שרה הייתה מבשלת (ספרדי ירושלמי), במיוחד את הקישואים והחצילונים הממולאים ברוטב חמצמץ שהיה להם טעם של דבש. באופן כללי חולה על קינוחים ומנות אחרונות מתוקות. אוהבת טעמים חמצמצים ומשתגעת על פאי לימון עם מרנג, אוהבת מלבי סוטלאצ' והכי הכי כאלה שיש בהם שילובים של קר וחם - זה עושה לי זיקוקי דינור בבלוטות הטעם.

פוי, זה לא אוכל
לא אוכל עיניים או דברים ביזארים למיניהם, כמו חיות מחמד לדוגמה.

הכי אוהבת
ללמד בישול ואפיה, לשמוע את ציקצוקי ההנאה של הסועדים, לעבוד במטבח יחד עם עוד אנשים שאוהבים אותו כמוני, הדינמיקה והתרחשות במטבח מרגע ההכנות, ההכנסה להילוך גבוה ועד רגע הגשת הקינוח לאחרון הסועדים. לראות את המטבח מבריק ונקי לאחר הסערה הגדולה ולחשוב מה היה כאן קודם.

חלום
"להיות גדולה", להמשיך להתפתח, לכתוב עוד, לנסוע להשתלמויות בעולם, להמשיך וללמד בישול ואפיה, להגיע אל הלב של האנשים דרך האוכל.
חולמת על מקום שמזכיר את החנות שבסרט שוקולד, כמו של קרובת משפחה של חברתי הטובה אצלה שהיתי חודש בפריז - חנות קטנה עם דלפק זכוכית גבוה, ארוך ושקוף, שאפשר לראות דרכו הכל. לשבת לשתות שוקולה עם פרוסת עוגה או קינוח חם-קר שיוכן במקום, וכל מי שיפתח את הדלת יתעלף מהריח המדהים (הריח של הקונדיטוריה של אלי) של השוקולד או מאפי שמרים, ריח שאי אפשר לעמוד בפניו.
אמא שלי תמיד אמרה לי: אם מאה טבחים יקבלו את אותו מתכון ואת אותם חומרים ואפילו יבשלו באותו מטבח, לכל אחד יצא משהו אחר, כי לכל אחד יש את המשהו המיוחד שלו שיוצא מהלב והאהבה למתכון. את אהבתי ומה שיש בלבי. ולכן אני מאחלת לי ולכל מי שאוהב כמוני את המטבח, לא להפסיק לבשל ולאפות אף פעם, ללמוד וליצור כל הזמן דברים חדשים וטעימים, להמשיך ולממש את האהבה למקצוע בכל ערוץ או דרך אפשרית.

צרו קשר עם רות:
0544-288586
oliveru2@gmail.com

 

פרח פריזנט

עובד אלפיה

ויולה גורן

עמית קאופמן

תמר בליי

איילת לטוביץ'

רוני גילמור

רובי פורטנוי
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית