שפים – מסעדנות, קייטרינג, מטבחים מקצועיים
23 ביולי 2014
6:47


 



    
סביצ'ה פלמידה לבנה ורימונים
קלמארי ממולא בגבינות ועשבי תיבול עם סלט עדשים
ריזוטו בויאבז
 אבגדהוזחטיכלמנסעפצקרשת
 

סבינה ולדמן

שף
שנת לידה 1977

מקום עבודה נוכחי ננה

התחלה
"כפות תמרים", מסעדת שף של עופר גל. כשסיימתי את "בישולים" (2000) בניהולו של עופר, הגעתי למסעדה לסטאז', במהלכו התאהבתי במטבח ובצוות המופלא. היה לי את הכבוד ללוות את המסעדה בחודשיה האחרונים, עד לסגירה בפברואר 2001.

תחנות מפתח
את המסלול המקצועי שלי בחרתי לבנות ממטבחים ומקונספטים שונים, וזאת על מנת להרחיב כמה שיותר את הידע וללמוד על סוגי המטבח השונים. אחרי כפות תמרים הגעתי לג'ויה בהרצליה פיתוח, שבדיוק נפתחה בימים אלה. בג'ויה קיבלתי שיעור חשוב על המטבח האיטלקי האמיתי – הבישול וחומרי הגלם המשובחים ועל הקמה והרצה של מסעדה. אחרי שנה בג'ויה פתחתי קייטרינג עם השף המוכשר דויד נפתלי , שנקרא "אוכל ,שתייה, גבר, אישה", שסיפק אירועים עד 150 סועדים. שם רכשתי ניסיון בניהול, שיווק ובניית תדמית. לאחר שנתיים של פעילות עברתי לנהל המטבח של "ברברסקו", בר יין ותיק בדיזינגוף (כבר לא קיים לצערי) בו רכשתי ידע בסיסי על יין, תחום נוסף שאני מאוד אוהבת. התחנה הבאה היתה "קורדיליה". העבודה עם ניר צוק היתה חוויה מדהימה, שלימדה אותי לצאת ממסגרות ולהעיז. את ההתנסות המשמעותית מכל קיבלתי ב"לילית" שם תפקדתי שנתיים כסו שף של השף עומר בן גל, ושותפה לפרוייקט של על"ם, המשקם נערים ונערות במצוקה דרך עבודה במטבח. שילוב שאין כמותו.

אוהבת בעבודה
כשהתחלתי לעבוד במטבח חוויתי משבר קל, כשהבנתי שהקשר בין חווית הבישול בבית לבין עבודה במטבח במסעדה, הוא מקרי בהחלט. מאוחר יותר גיליתי עולם חדש – האקשן של הסרוויס והאדרנלין, שהפך להיות חלק בלתי נפרד ממני, ורבים מאיתנו, השפים, מכורים קשות לטירוף הזה.

סגנון בישול
הסגנון שלי משתנה לפי מצב רוח. לרוב אני מושפעת משני מקורות עיקריים – אוכל מקומי, ישראלי ואוכל שאני אוהבת לאכול.

הכלי הכי שימושי במטבח
סכין שף כמובן

שפים נערצים
חיים כהן, שלום קדוש, יונתן רושפלד, יורם ניצן. 

הסועד הישראלי
לשמחתי היום יותר פתוח, מנוסה והרפתקן.

חומר גלם אהוב
עגבניות, דגי ים טריים, בשר משובח, שמן זית איכותי, כוסברה, פלפלים חריפים.

אוכל מנחם בעיני
אוכל של אימא כמובן. פלוף, ממולאים וקניידלך מנצח. גלידה איכותית למצבים קשים באמת.

פוי, זה לא אוכל
חיות מחמד

הכי אוהבת
תגובות מפרגנות של הסועדים.

אם לא הייתי שפית
הייתי עוסקת במדעים מדוייקים

חלום
להצליח

צרו קשר עם סבינה sabiva77@yahoo.com
 

אריק פורת

אסנת רוט

אמיר מרקוביץ'

אמיר כלפון

אבנר אברהם

אחמד עשאייר

איילת אור

ברי סייג
 
הפכו לעמוד הבית
הדפסה
הוספה למועדפים
חזרה לעמוד הבית